Протест ще затрудни движението по ул. Рогошко шосе“ от 16:00 до

...
Протест ще затрудни движението по ул. Рогошко шосе“ от 16:00 до
Коментари Харесай

Протест блокира движението по Рогошко шосе днес

Протест ще затрудни придвижването по ул. „ Рогошко шосе “ от 16:00 до 17:30 часа  през днешния ден, предизвестяват от „ Организация и надзор на превоза “. 
Прочетете още
Както съобщихме, жители ще блокират придвижването поради неодобрение към управническите решения на кмета Здравко Димитров и искат незабавен повсеместен ремонт на пътния сектор. 

В този интервал от време е допустимо „ Пътна полиция “ краткотрайно да спира   движението. Маршрутът на автобусните линии №7 и 27 от всеобщия публичен градски превоз няма да се трансформира, само че водачите са инструктирани да карат постепенно и деликатно, като съблюдават разпорежданията органите на Министерство на вътрешните работи, които ще охраняват митинга.

Основните претенции на протестиращите са:
Започването на  неотложен повсеместен ремонт в сектора от моста на Адата до землищната граница на Пловдив.Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветяване, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни коли.
Припомняме, че в след седмица се чака да бъде дадена публична първа копка на дълго чакания план за реорганизация на окаяното положение на пътния сектор. 

Организаторите  отправят публична покана за среща с  кмета Димитров, с локалната самоуправа и с представители на компанията, спечелила публичния търг за ремонт на бул. „ Рогошко шосе “. Жители и предприемачи искат  отговор на въпроса за какво е предоставена социална поръчка за пътен ремонт в период от 533 дни, на стойност над 14 милиона лв., а 100 дни по- късно дейностите по плана не са почнали.

В случай на отвод за провеждането на сходен спор жителите на Пловдив имат готовността сами да се оправят с дългогодишния си пътен проблем, като в образувалите се дупки посадят картофи, които са покълнали във времето от последното уверено заричане на кмета до деня на самия митинг.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР